Categorieën
info

Corona

Nu het Coronavirus om zich heen grijpt, krijgen ook wij vragen wat voor maatregelen wij hier tegen nemen.
Het antwoord hierop is simpel. En dat is, dat wij ‘altijd netjes werken’. Dat houdt in, dat wij ons strikt houden aan ons hygiëneprotocol.
Simpelweg omdat wij op basis van wetenschappelijke kennis in de zorg werkzaam zijn.

Daar je niet kan aflezen wie, wat mogelijk onder de leden heeft; gaan wij er steevast vanuit dat iedereen een potentiele kruisbesmetting kan veroorzaken. Dan maakt het voor ons niet meer uit om welke ziekteverwekker het gaat.
Het is wel handig te weten hoe de overdracht van ziekteverwekkers gaan kan. Hier meer toegespitst op het actuele virus, blijven ook wij uiteraard extra alert.

Buiten de reeds genoemde standaardmaatregelen die onze beroepsWet Infectie en Preventie volgt, hangt er al sinds jaar en dag bij onze entree een alkoholdispenser. U kunt daar gebruik van maken om Uw handen mee te desinfecteren om zo het risico op verspreiding tegen te gaan. Maar ook bijvoorbeeld door niet te hoesten of te niezen in je handen. Maar in bijvoorbeeld een tissue of in je elleboog.
En ja, ook nemen wij de deurklinken in de praktijk nog extra met alkohol af.
Veel van de besmettingen verlopen via manueel contact. Dan is het wassen van je handen wel het meest basale dat je doen moet, naast je hiervan terdege bewust te worden.

De andere weg die dit virus gebruikt, is via druppeltjes vocht; de aërosolen.
Goed gebruik alsook disposal van meerlaagse monddoekjes in combinatie met adequate nevelafzuiging zijn daar net zo van belang als je handen wassen.

Ondanks de redelijke hysterie van dit moment, valt er toch een positief dingetje te melden over Corona. In China is de luchtvervuiling tot een minimum gedaald en draagt Corona zo uiteindelijk ook min of meer bij aan een gezondere ademhaling.
Kortom de natuur blijft de natuur waar je niet extreem bang voor moet zijn, maar deze wel gewoon uiterst serieus moet blijven nemen.
En dat doen wij bij TeamStroek dan ook.

Tot slot vermeldingswaardig in deze is het mogelijke belang van Vitamine C. Nu al zijn in Azië patiënten succesvol behandeld met hoge doses Vitamine C. Meer en meer is sprake van succesvolle behandelingen met intraveneuze toediening van hoge doses vitamine C.
Ook als preventie lijkt dit wellicht niet geheel nutteloos. Hoe dan ook benadrukt dit wel het belang van een uitgebalanceerde voeding, dat wij tegenwoordig node moeten missen.
Voedingssupplementen kunnen dan ook een wereld van verschil maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *