Beugels

Rechte tanden zijn niet alleen in esthetisch opzicht van belang, maar ook in functionele zin. Als tanden en kiezen netjes in de boog staan, zijn ze simpelweg beter schoon te houden en zal ook de gebitsslijtage minder snel verlopen.
Het gaat bij beugels kortom om het bereiken van de meest ideale tandboog, om Uw gebit zo lang mogelijk te behouden. Die boog, wisten de oude Romeinen al, kan wel wat (ver-)dragen. Maar ook in de natuur zijn daar de voorbeelden legio.

Beugels zijn niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Je hoeft er nooit te laat mee te zijn. Veel volwassenen lopen tegenwoordig met een beugel. Want eerlijk is eerlijk, wat is nu 2,5 jaren beugelen op een mensenleven?

De tandarts zal de beugeldraad via voor U speciaal ontworpen brackets (blokjes) laten lopen. Zo worden klachten tot een minimum beperkt en kan de verplaatsing zeer specifiek worden uitgevoerd.
Hoewel behandeling met genoemde brackets de behandelaar nog steeds de meeste mogelijkheden biedt om ‘afwijkingen’ te corrigeren, kan nu ook de vraag om een onzichtbare beugel worden voldaan. Dit doen we vandaag de dag met Invisalign.

Kortom wij kunnen ervoor zorgen dat zelfs voor hen die krom praten dat met rechte tanden doen.