MRA-beugel

Dat snurken voor de partner soms hoogst irritant kan zijn, weten we denk ik allemaal. Maar wat we nog niet zo lang geleden als een onschuldig lawaai beschouwde, die de nachtrust verstoorde, kan leiden tot meer serieuze klachten. Deze worden niet altijd even goed herkend en niet alleen door of bij de partner.


Bij de snurker zelf kan snurken leiden tot een structureel slaaptekort. Dit kan vermoeidheid geven, concentratieverlies en ook hoofdpijn.
Overmatig snurken kan een teken van slaapapneu zijn.

Slaapapneu treedt op wanneer bij slaap de adem tijdelijk stokt. Hier is geen sprake meer van een onschuldig lawaai maar van een relatief ernstige aandoening. Het niet behandelen van slaapapneu kan serieuze gevolgen hebben voor Uw gezondheid.

De meest voorkomende vorm van apneu is de obstructieve slaapapneu (OSA). Dit wordt veroorzaakt door een blokkade van de luchtpijp. In rust kan de onderkaak naar achteren vallen, waardoor de ademweg afgesloten kan worden.
Met een MRA-beugel wordt dit voorkomen. Deze zorgt ervoor dat de onderkaak in rust licht naar voren wordt gehouden. Dat houdt de luchtweg vrij. Snurken alsook de obstructieve slaapapneu behoren tot het verleden. Slapen als een roosje is wellicht overdreven, maar een goed nachtrust niet meer.