Categorieën
info

Ons nieuwe normaal

TandartsenTeamStroek is er na enkele dagen proefdraaien wel over uit. En dat is; dat het hier in de stoel veiliger is dan in het gemiddelde gangpad van de Supermarkt. Dit houdt wel in, dat we aanpassingen hebben moeten doen in onze reguliere werkzaamheden.
Hoewel alle extra genomen maatregelen vooralsnog niet in rekening gebracht kunnen worden, achten wij de continuïteit van onze zorg van hoog belang. Daarom zijn we vorige week voorzichtig gestart met ons nieuwe normaal.
Wat dat voor U samengevat betekent, leest U hieronder.

Allereerst een kort woord tot rationele geruststelling.
Wij begrijpen dat U wellicht door alle bomen onderhand het bos niet meer goed zien kan.
Wat voor onze beroepsgroep al langer heel duidelijk is, is het gevaar van aërosolen; de zogenaamde druppeltjesinfectie. Dit besef heeft in de Tandheelkunde al geleid tot zeer stringente hygiënemaatregelen, die redelijk uniek te noemen zijn in de Zorg als geheel.
Covid-19 echter was voor ons allemaal nieuw. Dat vergde de nodige aanpassingen. Die waren voor ons al eerder helder. Maar wij hebben ons hoe dan ook afhankelijk op moeten stellen naar het advies van de overheid in samenspraak met onze overkoepelende vakorganisaties.

Correctie: tandartsen hebben zich NIET zelf opgesloten!!!

Eén van de veranderingen die wij door hebben moeten voeren, is het volgen van een triage bij het maken van een afspraak.
Als U nu voor Uw afspraak komt, verzoeken wij U buiten te wachten.
(kom op tijd, niet te vroeg en niet te laat)
Op moment van het afgesproken tijdstip wordt U gebeld en zal de deur voor U geopend worden. Na binnenkomst wordt U verzocht Uw handen te alcoholiseren bij de balie. Daarna wordt U verwezen naar de desbetreffende behandelkamer.

Dit doen wij enerzijds om de wachtkamer niet te hoeven gebruiken. Deze dient anders volgens onze aangepaste werkinstructies dan iedere keer gereinigd te worden na iedere bezetting.
Anderzijds doen we dit om het persoonlijk verkeer, om de inmiddels bekende redenen, zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Indien foto’s noodzakelijk zijn, maken wij een extra-orale opname. De kleine intra-orale fotootjes worden zoveel mogelijk vermeden.
Voor een daadwerkelijke behandeling wordt U verzocht Uw mond te spoelen met een 1% waterstofperoxide-oplossing.
Wij droegen en dragen sowieso nog steeds deugdelijke mondmaskers. Doch nu dragen we deze ook in combinatie met een spatscherm.
Voor behandelingen die dat vergen, hebben wij tevens enkele volledig gelaat bedekkende beschermingsmaskers C-19 met filter in huis.
Voor U alsook onze veiligheid.

Dat de stoeltijd per consult minimaal verdubbeld zal blijken, komt door de ingevoerde extra reinigingsmaatregelen. Tevens worden alle administratieve handelingen zoveel mogelijk in de behandelruimte afgehandeld. Recepten, verwijzingen e.d. zullen zoveel mogelijk digitaal worden verstuurd. Als alles dan goed is afgerond, kunt U zonder bij de balie te hoeven wachten direct de praktijk verlaten.
Wij beseffen dat we niet alles tot in detail kunnen uitleggen.
We hopen wel met dit berichtje enig inzicht te hebben gegeven in ons nieuwe normaal van deze nieuwe start.

Tot slot een informatieve podcast met wat duidelijke Corona-app-info. van een pro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *