Categorieën
info of niet ...

Het gevaar van mondmaskers?

Nu het Coronavirus uit Wuang om zich heen slaat, zie je ze ook weer lopen met mondmaskers. Of die mensen daadwerkelijk het idee hebben, dat ze zo beter beschermd zijn tegen infecties? Geen idee. Waarschijnlijk omdat niet algemeen bekend is; dat het dragen van dergelijke mondmaskers volstrekt nutteloos is. Tenminste als je er zo de hele tijd mee rond loopt.

De stelling ‘nutteloos’ kan zelfs nog scherper gesteld worden. Het zo dragen van mondmaskers kan namelijk zelfs infecties bevorderen. Door geen mondmasker te dragen, loop je minder kans op infectie door ze wel te dragen. De cruciale factor in deze is de draagtijd van het masker.
Na een stief kwartiertje is het weefseldoek zo vochtig geworden door de ademhaling; dat het masker gaat fungeren als ideale snelweg voor al die kleine ziektemakers, die zich via de aërosol verplaatsen.

Van belang derhalve is het dan ook het mondmasker tijdig te vervangen door een nieuw. Doe je dat niet, is het onnodige klederdracht voor het geweten dat louter is gebaseerd op angst.

Patient Zero komt uit Wuang. En de autoriteiten hadden al direct het scenario klaar. Patient Zero zou op de Vismarkt besmet geraakt zijn. Nu weet ik niet of er maar 1 Vismarkt is in heel China, maar dat scenario lijkt me toch sterk. Te meer vanwege het volgend opvallend feitje, dat de media in Nederland angstvallig lijken te mijden. En dat is de toevalligheid van het in Wuang gelegen Biolab. Dit is niet zomaar een laboratoriumpje. Maar één van slechts een handvol wereldwijde laboratoria die zich met levensgevaarlijke virusstrengen bezig houdt en God mag weten met wat nog meer.
Onze regering heeft continu de mond vol van kenniseconomie maar waarschijnlijk zijn ze ook bevat door een virus. Want waarom staat die expertise in China en niet in Nederland?

Maar enfin, we dwalen af. Wat ik maar willen zeggen, is dat ieder lid van TeamStroek dondersgoed weet wat het nut en onnut is van mondmaskers.


Één reactie op “Het gevaar van mondmaskers?”

Geweldig. Bedankt voor deze informatie – ik walg van het gezicht van mensen met mondmaskers. Ik kijk veel Amerikaans en Brits artsen die vertellen over het gevaar van maskers (vooral voor kinderen en ouderen) – deze ga ik uitprinten en delen. Nogmaal bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.